English Page

Peach blossom festival in Dong Van stone plateau

Saturday, 23/02/2019 00:39

A peach blossom festival is taking place at Dong Van stone plateau in Meo Vac district of the northern mountainous province of Ha Giang.
 

Peach blossom is a typical signal of spring in northern Vietnam.
 

The event was opened with an art exchange programme on February 21.

Tourists can take the chance to visit poetic peach blossom gardens in Thao Chu Lung hamlet, Ta Lung commune, and join in dancing and singing with local people, or tasting traditional dishes of Mong ethnic people.

Secretary of the Party Committee of Meo Vac district Tran Quang Minh said the festival creates an opportunity for the district to promote the local land, people, culture, and tourism.

It will help strengthen solidarity, friendship and cooperation, and promote investment of domestic and foreign businesses and organisations, he added.

Spreading over the four mountainous districts of Quan Ba, Yen Minh, Meo Vac and Dong Van in the north of Ha Giang, Dong Van plateau is blessed with beautiful nature and cultural diversity from ethnic minority groups.

The plateau was recognised as a member of the Global Network of National Geoparks in 2010, becoming Vietnam’s first geological park and the second in Southeast Asia.

Source: nhandan

VNQD
Thống kê
Bài đọc nhiều nhất
Ơi cô gái "Thì Thương"

Ơi cô gái "Thì Thương"

Ngày ấy chiến tranh đã vào hồi quyết liệt. Cả đất nước như cùng lên đường hành quân vào Trường Sơn, ra chiến trường. Trong những đoàn quân ấy, có những đoàn quân nghệ thuật. Nhạc sĩ Văn Dung cùng một đoàn bảy nhạc sĩ từ Hà Nội cũng khoác ba lô vào chiến trường... (CHÂU LA VIỆT)

Nhân vật "Vườn Maria" và số phận của họ

Nhân vật "Vườn Maria" và số phận của họ

Tôi đến nước Đức được hai năm thì nước này thống nhất. Rồi tôi thất nghiệp, khi nhà máy Cộng hoà dân chủ Đức được bán cho Ấn Độ.

Về hai nguyên mẫu và ba nhân vật của "Vương quốc mộng mơ"

Về hai nguyên mẫu và ba nhân vật của "Vương quốc mộng mơ"

Hầu hết truyện ngắn có nhân vật là người; nếu là con vật, đồ vật thì phải có tính cách và chính tính cách làm chúng trở thành nhân vật. Ông già và biển cả của Hemingway có hai nhân vật: ông già đánh cá và con cá kiếm. Có những truyện ngắn xuất hiện đến hàng chục nhân vật. (NGUYỄN TRƯỜNG)

Người trong Ngôi nhà xưa bên suối

Người trong Ngôi nhà xưa bên suối

Tôi viết truyện ngắn Ngôi nhà xưa bên suối trong khoảng thời gian gần một tháng, là thời gian kí ức thì gần cả cuộc đời. Không chỉ với ai theo nghiệp văn chương, khi có tuổi hình như con người ta hay sống với hoài niệm. Đời buồn, vui ai chẳng từng, nhưng dù thế nào cũng đều thành vốn sống, chắp cánh ước mơ, hay giúp an ủi lòng mỗi khi cô quạnh. (CAO DUY SƠN)