English Page

Traditional festivals of ethnic minority groups restored

Monday, 17/02/2020 10:56

The Ministry of Culture, Sports and Tourism (MoCST) has issued a document guiding the implementation of restoring traditional festivals of ethnic minority groups.

The Ministry of Culture, Sports and Tourism will support the preservation and restoration of traditional festivals of many ethnic minority groups.

The support for the restoration of festivals falls under the Cultural Development Target Programme in 2020.

Accordingly, the Ministry will support the preservation and restoration of traditional festivals of Lao ethnic group in Dien Bien Province; La Chi group in Ha Giang Province’s Quang Binh District; Nung people in Hoang Su Phi District in Ha Giang Province; Thai group in Yen Bai Province; Lai Chau Province’s Si La people; Kon Tum Province’s Gia Rai group; and Binh Phuoc Province’s traditional festivals.

The restoration of traditional aims to promote the cultural values of ethnic minority groups, contributing to enhancing the movement “All people unite to build cultural life in residential areas and building new-style rural areas” while eliminating backward factors and customs that are not suitable in community life

The MoCST asked the Departments of Culture, Sports and Tourism in the provinces and localities to survey, select and create scientific dossiers on the festivals in need of being restored before February 20.

Source: NDO

VNQD
Thống kê
Bài đọc nhiều nhất
Nhân vật "Vườn Maria" và số phận của họ

Nhân vật "Vườn Maria" và số phận của họ

Tôi đến nước Đức được hai năm thì nước này thống nhất. Rồi tôi thất nghiệp, khi nhà máy Cộng hoà dân chủ Đức được bán cho Ấn Độ.

Về hai nguyên mẫu và ba nhân vật của "Vương quốc mộng mơ"

Về hai nguyên mẫu và ba nhân vật của "Vương quốc mộng mơ"

Hầu hết truyện ngắn có nhân vật là người; nếu là con vật, đồ vật thì phải có tính cách và chính tính cách làm chúng trở thành nhân vật. Ông già và biển cả của Hemingway có hai nhân vật: ông già đánh cá và con cá kiếm. Có những truyện ngắn xuất hiện đến hàng chục nhân vật. (NGUYỄN TRƯỜNG)

Người trong Ngôi nhà xưa bên suối

Người trong Ngôi nhà xưa bên suối

Tôi viết truyện ngắn Ngôi nhà xưa bên suối trong khoảng thời gian gần một tháng, là thời gian kí ức thì gần cả cuộc đời. Không chỉ với ai theo nghiệp văn chương, khi có tuổi hình như con người ta hay sống với hoài niệm. Đời buồn, vui ai chẳng từng, nhưng dù thế nào cũng đều thành vốn sống, chắp cánh ước mơ, hay giúp an ủi lòng mỗi khi cô quạnh. (CAO DUY SƠN)

Cám ơn anh bán giày

Cám ơn anh bán giày

Thực tế, bọn bán sách tránh xa bọn bán giày, vì không cùng “phân khúc thị trường”. Nhưng hề gì? Làm nhà văn thật sướng, nhặt anh bán sách nhét vào cạnh anh bán giày, thế là thành truyện. Gì chứ nghề bán sách mình có đầy kinh nghiệm... (TÔ HẢI VÂN)