English Page

17th Vietnam Poetry Day opens in Hanoi

Thursday, 21/02/2019 15:06

The 17th Vietnam Poetry Day officially opened on February 17 in Hanoi, featuring a wide range of activities.

The 17th Vietnam Poetry Day opens at Hanoi's Temple of Literature on February 17.

The Vietnam Poetry Day, from February 16-21 in Hanoi capital city, Quang Ninh and Bac Giang provinces, is being held along with the 4th International Conference on Vietnamese literature promotion and the 2nd International Poem Festival. The events attracted the participation of nearly 200 writers, poets and translators from many countries worldwide.

Within the framework of the events, many exchanges between Vietnamese poem lovers and foreign poets, and exhibitions on life and career of great poets have been arranged.

Poet Huu Thinh, Chairman of the Vietnam Writers Association (VWA) said that the Poetry Day is expected to contribute to promoting friendship among countries.

He highlighted innovation in poetry and literature activities in Vietnam.

The VWA has established a translation centre, which is building a long-term plan for translating Vietnam’s literary and poetry works into English as an intermediary to translate other languages.

Since its debut on Nguyen Tieu (the 15th day of the first lunar month) in 2003, the Vietnam Poetry Day, the biggest poetry festival in the country, has become a national tradition, taking place in the spring of each year.

Starting out as an initiative of the Vietnam Writers' Association, the Poetry Day has been organised in many provinces and cities to honour poetry, which has been an integral part of Vietnamese culture for thousands of years.

Source: nhandan

VNQD
Thống kê
Bài đọc nhiều nhất
Ơi cô gái "Thì Thương"

Ơi cô gái "Thì Thương"

Ngày ấy chiến tranh đã vào hồi quyết liệt. Cả đất nước như cùng lên đường hành quân vào Trường Sơn, ra chiến trường. Trong những đoàn quân ấy, có những đoàn quân nghệ thuật. Nhạc sĩ Văn Dung cùng một đoàn bảy nhạc sĩ từ Hà Nội cũng khoác ba lô vào chiến trường... (CHÂU LA VIỆT)

Nhân vật "Vườn Maria" và số phận của họ

Nhân vật "Vườn Maria" và số phận của họ

Tôi đến nước Đức được hai năm thì nước này thống nhất. Rồi tôi thất nghiệp, khi nhà máy Cộng hoà dân chủ Đức được bán cho Ấn Độ.

Về hai nguyên mẫu và ba nhân vật của "Vương quốc mộng mơ"

Về hai nguyên mẫu và ba nhân vật của "Vương quốc mộng mơ"

Hầu hết truyện ngắn có nhân vật là người; nếu là con vật, đồ vật thì phải có tính cách và chính tính cách làm chúng trở thành nhân vật. Ông già và biển cả của Hemingway có hai nhân vật: ông già đánh cá và con cá kiếm. Có những truyện ngắn xuất hiện đến hàng chục nhân vật. (NGUYỄN TRƯỜNG)

Người trong Ngôi nhà xưa bên suối

Người trong Ngôi nhà xưa bên suối

Tôi viết truyện ngắn Ngôi nhà xưa bên suối trong khoảng thời gian gần một tháng, là thời gian kí ức thì gần cả cuộc đời. Không chỉ với ai theo nghiệp văn chương, khi có tuổi hình như con người ta hay sống với hoài niệm. Đời buồn, vui ai chẳng từng, nhưng dù thế nào cũng đều thành vốn sống, chắp cánh ước mơ, hay giúp an ủi lòng mỗi khi cô quạnh. (CAO DUY SƠN)