English Page

European-style buildings in Hanoi to open to visitors on September 14

Friday, 13/09/2019 15:23

(News) Several buildings with European architectural style in Hanoi will be open for the public to visit on September 14 on the occasion of the European Heritage Day in the Vietnamese capital.

The French Embassy is one of the sites open to the public on the European Heritage Day in Hanoi. (Photo: NLD)

They include the French Embassy building, the Ecole française d'Extrême-Orient (EFEO), the National Archives Centre I and an exhibition of the EFEO at the French cultural centre L’Espace.

The French Embassy said visitors to the Embassy building at 57 Tran Hung Dao will be guided around the garden within its premises and told stories about the site. Visitors will also be provided with drinks during the end of the tour.

At the EFEO at 5A Xom Ha Hoi Street, the school library will be open to introduce a collection of specialised documents and a photo exhibition to visitors of the National Archives Centres I will have an opportunity to look at archives from the French colonial period.

A special installation exhibition on Hanoi’s street vendors in the past will be held at L’Espace.

The European Heritage Day is an annual event to explore civil, military, religious and office buildings that are normally closed to the public. It is also an occasion to raise public awareness of protecting, renovating and honouring heritages.

Source: NLD

VNQD
Thống kê
Bài đọc nhiều nhất
Ơi cô gái "Thì Thương"

Ơi cô gái "Thì Thương"

Ngày ấy chiến tranh đã vào hồi quyết liệt. Cả đất nước như cùng lên đường hành quân vào Trường Sơn, ra chiến trường. Trong những đoàn quân ấy, có những đoàn quân nghệ thuật. Nhạc sĩ Văn Dung cùng một đoàn bảy nhạc sĩ từ Hà Nội cũng khoác ba lô vào chiến trường... (CHÂU LA VIỆT)

Nhân vật "Vườn Maria" và số phận của họ

Nhân vật "Vườn Maria" và số phận của họ

Tôi đến nước Đức được hai năm thì nước này thống nhất. Rồi tôi thất nghiệp, khi nhà máy Cộng hoà dân chủ Đức được bán cho Ấn Độ.

Về hai nguyên mẫu và ba nhân vật của "Vương quốc mộng mơ"

Về hai nguyên mẫu và ba nhân vật của "Vương quốc mộng mơ"

Hầu hết truyện ngắn có nhân vật là người; nếu là con vật, đồ vật thì phải có tính cách và chính tính cách làm chúng trở thành nhân vật. Ông già và biển cả của Hemingway có hai nhân vật: ông già đánh cá và con cá kiếm. Có những truyện ngắn xuất hiện đến hàng chục nhân vật. (NGUYỄN TRƯỜNG)

Người trong Ngôi nhà xưa bên suối

Người trong Ngôi nhà xưa bên suối

Tôi viết truyện ngắn Ngôi nhà xưa bên suối trong khoảng thời gian gần một tháng, là thời gian kí ức thì gần cả cuộc đời. Không chỉ với ai theo nghiệp văn chương, khi có tuổi hình như con người ta hay sống với hoài niệm. Đời buồn, vui ai chẳng từng, nhưng dù thế nào cũng đều thành vốn sống, chắp cánh ước mơ, hay giúp an ủi lòng mỗi khi cô quạnh. (CAO DUY SƠN)