English Page

First ballet telling the story of Kieu staged in HCM City

Monday, 22/06/2020 15:39

The first ballet based on “Truyen Kieu” (The Tale of Kieu) - the 18th century poetic masterpiece by the great poet Nguyen Du was staged at the HCM City Opera House on June 20.

A scene of the ballet. Photo: tuoitre

Veteran choreographer Tuyet Minh, a pioneer in popularising contemporary dance, said that her work focuses on the fate of women in feudal society and their aspiration for love and happiness.

“Truyen Kieu” recounts the life, trials and tribulations of Thuy Kieu, a beautiful and talented young woman who sacrificed herself to save her father and younger brother from prison.

Kieu sold herself into marriage to a middle-aged man, unaware of his profession as a pimp. He later forced her into prostitution, marking the start of a series of tragic events in her life.

Minh is working with choreographer Nguyen Phuc Hung to create the choreography for Ballet Kieu.

Musicians Viet Anh and Chinh Ba are in charge of music for the show.

Another show will take place in August in Hanoi.

Source: VNA

VNQD
Thống kê
Bài đọc nhiều nhất
Viết về người lính như cái nghiệp của tôi

Viết về người lính như cái nghiệp của tôi

Công việc của nhà văn mặc áo lính, ngay từ những dòng đầu tiên của nghiệp văn tôi đã viết về những người lính. Tôi chưa bao giờ có một chút băn khoăn rằng tại sao tôi lại viết về họ. Khi cầm bút, tôi rất ít lựa chọn. Chính những người lính đã dắt ngòi bút của tôi đi.

Trời mưa quá em ơi, bài ca ướt mất rồi...

Trời mưa quá em ơi, bài ca ướt mất rồi...

Ở hàng ghế đầu, có một cô bé áo trắng tóc còn ướt đẫm mưa ngồi im lặng, hai dòng nước mắt chảy dài trên má. Có lẽ em quá xúc động về bài hát. Như bài hát ấy là tặng riêng em, an ủi em. (CHÂU LA VIỆT)

Nguyên mẫu nhân vật Bố Già của Mario Puzo

Nguyên mẫu nhân vật Bố Già của Mario Puzo

Từng thú nhận viết cuốn sách này vì tiền, Mario Puzo, cha đẻ của Bố Già không bao giờ tưởng tượng được ông lại thành danh nhờ một tác phẩm viết về giới mafia... (TRẦN HỒNG HOA)

Người tình của "Con gái Thủy thần"

Người tình của "Con gái Thủy thần"

"Con gái Thủy thần", truyện ngắn hiện thực lãng mạn huyền ảo của Nguyễn Huy Thiệp. Con gái thủy thần là Gianna Đoàn Thị Phượng, con của giao long, của Phật, của Chúa. Đứa con huyền thoại. Người tình kỳ diệu của nhà văn.