English Page

Hanoi plans various activities in pedestrian area around Hoan Kiem Lake

Wednesday, 03/06/2020 08:57

Hanoi City’s Department of Culture and Sports has planned a wide range of cultural and arts activities to be held along the pedestrian streets in the vicinity of Hoan Kiem Lake after the area reopened for visitors.

A dragon dance at Ly Thai To Flower Garden (Photo credit: baodautu.vn)

Accordingly, the activities will take place at Ly Thai To Flower Garden, Ba Kieu Temple, Dong Kinh Nghia Thuc Square, and in front of Cong Nhan Cinema and Thang Long Water Puppetry Theatre.

These venues have been selected to host performances of traditional music and contemporary music, and circus acts.

In June in particular, the department will coordinate with functional agencies to organise a charity walk for the environment on June 7, a trumpet festival from June 5-7, and a tourism promotion event from June 20-21.

Several highlights in the second half of this year include programmes highlighting cultures in the provinces of Hai Duong, Phu Yen, Hung Yen and Son La as well as the traditional culture of Cuba, the ‘European Space’ programme, and a ceremony celebrating the 1010th anniversary of Thang Long – Hanoi.

The events are expected to attract more visitors to Hanoi, thus providing a boost for the capital city’s tourism sector after being badly affected by the COVID-19 epidemic.

Source: NDO

VNQD
Thống kê
Bài đọc nhiều nhất
Ơi cô gái "Thì Thương"

Ơi cô gái "Thì Thương"

Ngày ấy chiến tranh đã vào hồi quyết liệt. Cả đất nước như cùng lên đường hành quân vào Trường Sơn, ra chiến trường. Trong những đoàn quân ấy, có những đoàn quân nghệ thuật. Nhạc sĩ Văn Dung cùng một đoàn bảy nhạc sĩ từ Hà Nội cũng khoác ba lô vào chiến trường... (CHÂU LA VIỆT)

Nhân vật "Vườn Maria" và số phận của họ

Nhân vật "Vườn Maria" và số phận của họ

Tôi đến nước Đức được hai năm thì nước này thống nhất. Rồi tôi thất nghiệp, khi nhà máy Cộng hoà dân chủ Đức được bán cho Ấn Độ.

Về hai nguyên mẫu và ba nhân vật của "Vương quốc mộng mơ"

Về hai nguyên mẫu và ba nhân vật của "Vương quốc mộng mơ"

Hầu hết truyện ngắn có nhân vật là người; nếu là con vật, đồ vật thì phải có tính cách và chính tính cách làm chúng trở thành nhân vật. Ông già và biển cả của Hemingway có hai nhân vật: ông già đánh cá và con cá kiếm. Có những truyện ngắn xuất hiện đến hàng chục nhân vật. (NGUYỄN TRƯỜNG)

Người trong Ngôi nhà xưa bên suối

Người trong Ngôi nhà xưa bên suối

Tôi viết truyện ngắn Ngôi nhà xưa bên suối trong khoảng thời gian gần một tháng, là thời gian kí ức thì gần cả cuộc đời. Không chỉ với ai theo nghiệp văn chương, khi có tuổi hình như con người ta hay sống với hoài niệm. Đời buồn, vui ai chẳng từng, nhưng dù thế nào cũng đều thành vốn sống, chắp cánh ước mơ, hay giúp an ủi lòng mỗi khi cô quạnh. (CAO DUY SƠN)