English Page

Live art programme marks President Ho Chi Minh’s birthday

Tuesday, 19/05/2020 15:05

An art programme was broadcast live at the same time in Hanoi, Ho Chi Minh City, the northern province of Tuyen Quang, the central province of Nghe An, and southern Dong Thap province on May 18 evening to mark the 130th birth anniversary of late President Ho Chi Minh (May 19).

The art programme in Nghe An province, home of President Ho Chi Minh (Photo: Bao Nghe An).

The programme “Ho Chi Minh, Sang ngoi y chi Viet Nam” (Ho Chi Minh, Shining the Will of Vietnam) was jointly held by the Party Central Committee’s Commission for Information and Education, the Vietnam Television and the five localities.

The event saw the presence of Prime Minister Nguyen Xuan Phuc, National Assembly Chairwoman Nguyen Thi Kim Ngan, and President of the Vietnam Fatherland Front Central Committee Tran Thanh Man, among others.

It was part of a series of the activities in celebration of the late leader’s 130th birthday.

President Ho Chi Minh was born on May 19, 1890, in Kim Lien commune, Nam Dan district, Nghe An province. He devoted his whole life to the cause of national liberation, while tirelessly striving for peace and progress around the world.

He also led the struggle for national independence and established the Democratic Republic of Vietnam, now the Socialist Republic of Vietnam, in 1945. The President passed away in 1969.

Senior leaders at the programme in Ho Chi Minh City (Photo: VNA)
A performance in Dong Thap province (Photo: Huu Nghia)

Source: NDO

 

 

VNQD
Thống kê
Bài đọc nhiều nhất
Nhân vật "Vườn Maria" và số phận của họ

Nhân vật "Vườn Maria" và số phận của họ

Tôi đến nước Đức được hai năm thì nước này thống nhất. Rồi tôi thất nghiệp, khi nhà máy Cộng hoà dân chủ Đức được bán cho Ấn Độ.

Về hai nguyên mẫu và ba nhân vật của "Vương quốc mộng mơ"

Về hai nguyên mẫu và ba nhân vật của "Vương quốc mộng mơ"

Hầu hết truyện ngắn có nhân vật là người; nếu là con vật, đồ vật thì phải có tính cách và chính tính cách làm chúng trở thành nhân vật. Ông già và biển cả của Hemingway có hai nhân vật: ông già đánh cá và con cá kiếm. Có những truyện ngắn xuất hiện đến hàng chục nhân vật. (NGUYỄN TRƯỜNG)

Người trong Ngôi nhà xưa bên suối

Người trong Ngôi nhà xưa bên suối

Tôi viết truyện ngắn Ngôi nhà xưa bên suối trong khoảng thời gian gần một tháng, là thời gian kí ức thì gần cả cuộc đời. Không chỉ với ai theo nghiệp văn chương, khi có tuổi hình như con người ta hay sống với hoài niệm. Đời buồn, vui ai chẳng từng, nhưng dù thế nào cũng đều thành vốn sống, chắp cánh ước mơ, hay giúp an ủi lòng mỗi khi cô quạnh. (CAO DUY SƠN)

Cám ơn anh bán giày

Cám ơn anh bán giày

Thực tế, bọn bán sách tránh xa bọn bán giày, vì không cùng “phân khúc thị trường”. Nhưng hề gì? Làm nhà văn thật sướng, nhặt anh bán sách nhét vào cạnh anh bán giày, thế là thành truyện. Gì chứ nghề bán sách mình có đầy kinh nghiệm... (TÔ HẢI VÂN)