English Page

Photo contest on Hanoi’s trust and hope launched

Thursday, 07/05/2020 14:18

The Hanoi’s Association of Photographic Artists has launched a photo contest entitled ‘Hanoi – Trust and Hope’ to celebrate the 1010th anniversary of Thang Long-Hanoi’.

When a child filled with passion’ – the first prize photo of the 2019 contest.

The contest is eligible for Vietnamese citizens who are living and working in Hanoi. Their entries can be taken since 2010 and focus on the city’s socio-economic, cultural, educational, social welfare and sci-tech achievements over recent years.

The photos should also feature the city’s defence and security and international integration as well as people’s daily lives and cultural practices.

Notably, the organising board welcomes photos highlighting the fight against COVID-19, particularly efforts made by the Party, State, Government, local authorities and the people of Hanoi city over the past few months.

Entries should be submitted online to : http://www.anhnghethuathanoi.com no later than August 20.

The awards ceremony and an exhibition of the most outstanding photos from the contest are scheduled to take place on September 25 at the Hanoi Information and Exhibition Centre, 45 Trang Tien street, Hoan Kiem district.

Source: NDO

VNQD
Thống kê
Bài đọc nhiều nhất
Viết về người lính như cái nghiệp của tôi

Viết về người lính như cái nghiệp của tôi

Công việc của nhà văn mặc áo lính, ngay từ những dòng đầu tiên của nghiệp văn tôi đã viết về những người lính. Tôi chưa bao giờ có một chút băn khoăn rằng tại sao tôi lại viết về họ. Khi cầm bút, tôi rất ít lựa chọn. Chính những người lính đã dắt ngòi bút của tôi đi.

Trời mưa quá em ơi, bài ca ướt mất rồi...

Trời mưa quá em ơi, bài ca ướt mất rồi...

Ở hàng ghế đầu, có một cô bé áo trắng tóc còn ướt đẫm mưa ngồi im lặng, hai dòng nước mắt chảy dài trên má. Có lẽ em quá xúc động về bài hát. Như bài hát ấy là tặng riêng em, an ủi em. (CHÂU LA VIỆT)

Nguyên mẫu nhân vật Bố Già của Mario Puzo

Nguyên mẫu nhân vật Bố Già của Mario Puzo

Từng thú nhận viết cuốn sách này vì tiền, Mario Puzo, cha đẻ của Bố Già không bao giờ tưởng tượng được ông lại thành danh nhờ một tác phẩm viết về giới mafia... (TRẦN HỒNG HOA)

Người tình của "Con gái Thủy thần"

Người tình của "Con gái Thủy thần"

"Con gái Thủy thần", truyện ngắn hiện thực lãng mạn huyền ảo của Nguyễn Huy Thiệp. Con gái thủy thần là Gianna Đoàn Thị Phượng, con của giao long, của Phật, của Chúa. Đứa con huyền thoại. Người tình kỳ diệu của nhà văn.