English Page

Film week celebrates President Ho Chi Minh’s birthday

Wednesday, 13/05/2020 12:43

A film week celebrating President Ho Chi Minh’s 130th birthday (May 19, 1890 -2020) will take place from May 19 to 26, Ministry of Culture, Sports and Tourism Announced on May 8.

President Ho Chi Minh and children at Presidential Palace at full-moon festival in 1961.

Films on screen include ‘Trang Dai Ngan’ (The Moon in the Forest) and ‘Dat Goi’ (The Call from the Land), two films by Giai Phong Joint Stock Film Company; ‘Truong Son Co Nhung Co Bo Doi Lai Xe’ (Female Drivers in Truong Son Range) and ‘Chim Sat Ngay Xua’ (Aircrafts in the Past), two documentaries by the Central Documentary and Scientific Films Studio; and the animated film ‘Vang Sang Am Ap’ (Warm Glow) by the Vietnam Animation Studio.

The film week is being held jointly by the Cinematography Department in coordination with film studios, film distributors, departments of culture, sports and tourism and cultural and arts centres in centrally-run cities and provinces nationwide.

The Ministry has requested functional agencies survey the situation of the localities in order to take proper preventative measures against COVID-19 as directed by the Government and the Health Ministry during the organisation of each event.

Source: NDO

VNQD
Thống kê
Bài đọc nhiều nhất
Nhân vật "Vườn Maria" và số phận của họ

Nhân vật "Vườn Maria" và số phận của họ

Tôi đến nước Đức được hai năm thì nước này thống nhất. Rồi tôi thất nghiệp, khi nhà máy Cộng hoà dân chủ Đức được bán cho Ấn Độ.

Về hai nguyên mẫu và ba nhân vật của "Vương quốc mộng mơ"

Về hai nguyên mẫu và ba nhân vật của "Vương quốc mộng mơ"

Hầu hết truyện ngắn có nhân vật là người; nếu là con vật, đồ vật thì phải có tính cách và chính tính cách làm chúng trở thành nhân vật. Ông già và biển cả của Hemingway có hai nhân vật: ông già đánh cá và con cá kiếm. Có những truyện ngắn xuất hiện đến hàng chục nhân vật. (NGUYỄN TRƯỜNG)

Người trong Ngôi nhà xưa bên suối

Người trong Ngôi nhà xưa bên suối

Tôi viết truyện ngắn Ngôi nhà xưa bên suối trong khoảng thời gian gần một tháng, là thời gian kí ức thì gần cả cuộc đời. Không chỉ với ai theo nghiệp văn chương, khi có tuổi hình như con người ta hay sống với hoài niệm. Đời buồn, vui ai chẳng từng, nhưng dù thế nào cũng đều thành vốn sống, chắp cánh ước mơ, hay giúp an ủi lòng mỗi khi cô quạnh. (CAO DUY SƠN)

Cám ơn anh bán giày

Cám ơn anh bán giày

Thực tế, bọn bán sách tránh xa bọn bán giày, vì không cùng “phân khúc thị trường”. Nhưng hề gì? Làm nhà văn thật sướng, nhặt anh bán sách nhét vào cạnh anh bán giày, thế là thành truyện. Gì chứ nghề bán sách mình có đầy kinh nghiệm... (TÔ HẢI VÂN)