English Page

Photo exhibition showcases Vietnam’s fight against COVID-19

Saturday, 18/07/2020 16:32

More than 100 photos depicting how Vietnam combated COVID-19 are on display in Phan Boi Chau Park in the central province of Thua Thien-Hue’s capital, Hue city.
The photos give an insight into prevention and control efforts, education, and health care amid the pandemic, as well as people’s engagement in the fight.

At the exhibition.

According to the President of the Vietnam Association of Photographic Artists (VAPA), Vu Quoc Khanh, to show life in the country as the disease took hold, the association called on photographers and photojournalists nationwide to submit works for the exhibition. There were 2,748 entries, including 2,491 single shots and 257 photo sets, from 406 photographers and photojournalists in 52 cities and provinces around Vietnam.

VAPA chose 104 entries, including 38 photo sets, after consulting with experts from the National Institute of Hygiene and Epidemiology.

The three-day exhibition is open until July 19.

Before reaching Hue, it was also held in Ly Thai To Park near Hoan Kiem Lake in the heart of Hanoi last month.

Source: VNA

VNQD
Thống kê
Bài đọc nhiều nhất
Nữ thẩm phán “lựa chọn số phận”

Nữ thẩm phán “lựa chọn số phận”

Đằng sau bộ phim "Lựa chọn số phận", ít người biết rằng, nguyên mẫu của Phó Chánh án Hoàng Thị Thùy Dung là một người phụ nữ đặc biệt trong ngành. Chị Là Nguyễn Thị Kim Loan, cựu Phó Tổng biên tập Tạp chí Tòa án nhân dân, thuộc Tòa án nhân dân Tối cao.

Viết về người lính như cái nghiệp của tôi

Viết về người lính như cái nghiệp của tôi

Công việc của nhà văn mặc áo lính, ngay từ những dòng đầu tiên của nghiệp văn tôi đã viết về những người lính. Tôi chưa bao giờ có một chút băn khoăn rằng tại sao tôi lại viết về họ. Khi cầm bút, tôi rất ít lựa chọn. Chính những người lính đã dắt ngòi bút của tôi đi.

Trời mưa quá em ơi, bài ca ướt mất rồi...

Trời mưa quá em ơi, bài ca ướt mất rồi...

Ở hàng ghế đầu, có một cô bé áo trắng tóc còn ướt đẫm mưa ngồi im lặng, hai dòng nước mắt chảy dài trên má. Có lẽ em quá xúc động về bài hát. Như bài hát ấy là tặng riêng em, an ủi em. (CHÂU LA VIỆT)

Nguyên mẫu nhân vật Bố Già của Mario Puzo

Nguyên mẫu nhân vật Bố Già của Mario Puzo

Từng thú nhận viết cuốn sách này vì tiền, Mario Puzo, cha đẻ của Bố Già không bao giờ tưởng tượng được ông lại thành danh nhờ một tác phẩm viết về giới mafia... (TRẦN HỒNG HOA)