English Page

Hanoi gears up to host diverse range of cultural activities

Monday, 22/06/2020 15:23

Hoan Kiem lake in Hanoi is set to feature a wide range of fairs and festivals between June 26 and June 28 as a means of boosting the capital’s tourism industry.

A street carnival is set to get underway on the walking streets around Hoan Kiem lake.


A number of the city’s famous sightseeing spots such as the Temple of Literature, Hoa Lo Prison, and Ngoc Son Temple will be introduced to visitors on Dinh Tien Hoang street.

As many as 50 booths from travel agencies, hotels, airlines, and the local tourism association, will be set up on Le Thach street in order to introduce a number of attractive products to both local residents and tourists.

Most notably, a number of delicacies from Hanoi, including Trang Tien ice cream, Tay Ho lotus tea, and Giang coffee are to be sold at the Octagonal House for guests to enjoy.

Moreover, a street carnival is set to get underway on the walking streets around Hoan Kiem lake at 5:30pm on June 27, with the event expected to provide plenty of excitement to local people and visitors.

These activities will be jointly organised by Hanoi’s Department of Culture, Sports and Tourism, alongside Hoan Kiem District People’s Committee, with the aim of stimulating domestic travel, and reviving the tourism industry following the novel coronavirus, with a specific focus on street cultural activities.

Source: VNA

VNQD
Thống kê
Bài đọc nhiều nhất
Ơi cô gái "Thì Thương"

Ơi cô gái "Thì Thương"

Ngày ấy chiến tranh đã vào hồi quyết liệt. Cả đất nước như cùng lên đường hành quân vào Trường Sơn, ra chiến trường. Trong những đoàn quân ấy, có những đoàn quân nghệ thuật. Nhạc sĩ Văn Dung cùng một đoàn bảy nhạc sĩ từ Hà Nội cũng khoác ba lô vào chiến trường... (CHÂU LA VIỆT)

Nhân vật "Vườn Maria" và số phận của họ

Nhân vật "Vườn Maria" và số phận của họ

Tôi đến nước Đức được hai năm thì nước này thống nhất. Rồi tôi thất nghiệp, khi nhà máy Cộng hoà dân chủ Đức được bán cho Ấn Độ.

Về hai nguyên mẫu và ba nhân vật của "Vương quốc mộng mơ"

Về hai nguyên mẫu và ba nhân vật của "Vương quốc mộng mơ"

Hầu hết truyện ngắn có nhân vật là người; nếu là con vật, đồ vật thì phải có tính cách và chính tính cách làm chúng trở thành nhân vật. Ông già và biển cả của Hemingway có hai nhân vật: ông già đánh cá và con cá kiếm. Có những truyện ngắn xuất hiện đến hàng chục nhân vật. (NGUYỄN TRƯỜNG)

Người trong Ngôi nhà xưa bên suối

Người trong Ngôi nhà xưa bên suối

Tôi viết truyện ngắn Ngôi nhà xưa bên suối trong khoảng thời gian gần một tháng, là thời gian kí ức thì gần cả cuộc đời. Không chỉ với ai theo nghiệp văn chương, khi có tuổi hình như con người ta hay sống với hoài niệm. Đời buồn, vui ai chẳng từng, nhưng dù thế nào cũng đều thành vốn sống, chắp cánh ước mơ, hay giúp an ủi lòng mỗi khi cô quạnh. (CAO DUY SƠN)