English Page

Ten outstanding literary works for children announced

Tuesday, 16/05/2023 10:06

The organising committee of the fourth De Men (Cricket) Award 2023, has announced ten outstanding literary works for children.

De Men Award ceremony in 2022.

The awards ceremony is expected to be held to celebrate International Children's Day (June 1), in Hanoi.

The awards include one grand prize called Hiep Si De Men (Cricket Knight) and five others called Khat Vong De Men (Cricket Desire).

This year's award attracted 121 works and a series of works composed, completed or published between January 1, 2022, and April 20, 2023. These are works submitted by authors to the competition or nominated by publishers across the country and members of the Preliminary Committee.

The top 10 best works to enter the final round, included seven long stories and series of stories, one picture book, one poetry book and one bunch of pictures.

The De Men Award is an annual art award launched by The Thao & Van Hoa (Sports & Culture) Daily in 2020, to honour the best works by and for children.

Source: NDO

VNQD
Thống kê
Bài đọc nhiều nhất
Thanh xuân của “người đàn bà tìm nước”

Thanh xuân của “người đàn bà tìm nước”

Tôi như một vị quan tòa trong cuộc hôn nhân chơi vơi của đôi vợ chồng - những nguyên mẫu của nhân vật trong truyện ngắn Người đàn bà đi tìm nước của mình... (VÕ DIỆU THANH)

Lòng dũng cảm và đức hi sinh của người lính chẳng thể nào hư cấu được

Lòng dũng cảm và đức hi sinh của người lính chẳng thể nào hư cấu được

Chịu khó đọc, tự tin mình cũng có thể viết được như mọi người, nhưng lúc đó tôi chưa có ý thức trở thành người viết chuyên nghiệp, chỉ muốn kể lại những câu chuyện chiến tranh gian khổ ác liệt... (TRUNG SỸ)

Có khi là từ những mơ hồ

Có khi là từ những mơ hồ

Trong tiểu thuyết, nhân vật Nhà văn trẻ có một người vợ bỗng dưng mất tích, trước khi rời đi, cô tháo cái sim điện thoại bỏ vô bể cá, nên cuộc kiếm tìm trở nên vô vọng... (TRẦN NHÃ THỤY)

Người đàn ông của li cà phê buổi sáng

Người đàn ông của li cà phê buổi sáng

Thế hệ tôi 8x sinh sau năm 1975, không biết chiến tranh là gì, bom đạn là gì, chưa cảm được mất mát, chia li, đau khổ của cảnh binh đao, khói lửa một thời mà các thế hệ trước đã phải trải qua... (LÊ VŨ TRƯỜNG GIANG)