English Page

Vietnamese and foreign love films to be screened in Hanoi

Wednesday, 12/02/2020 09:48

As many as seven romantic and funny films based on love will be screened at the French Cultural Centre (L'Espace) in Hanoi from February 10-16.
 

"Red Sky" is one of seven films that will be screened during the week.

In addition to the love of couples, the films also reflect different aspects of love in many different contexts. Cheerful stories, serene and romantic moments, and event tensions will be highlighted during the film week.

The film, entitled “Caprice” by director Emmanuel Mouret will open the week, followed by the film “Memories” by Jean-Paul Rouve.

Audiences will have the chance to meet female star Catherine Deneuve and actor Yves Montand in the movie “Lovers Like Us” (or Call me Savage) by director Jean-Paul Rappeneau.

Other films, which will be introduced on the occasion, are “Not my type” by Lucas Belvaux, “Red Sky” by Olivier Lorelle, and “Tamara” by Alexandre Castagnetti.

Notably, the film “Indochina” by Régis Wargnier, which won an Oscar and a Golden Globe Award for Best Foreign Language Film, will close the film week.

Source: NDO

VNQD
Thống kê
Bài đọc nhiều nhất
Viết về người lính như cái nghiệp của tôi

Viết về người lính như cái nghiệp của tôi

Công việc của nhà văn mặc áo lính, ngay từ những dòng đầu tiên của nghiệp văn tôi đã viết về những người lính. Tôi chưa bao giờ có một chút băn khoăn rằng tại sao tôi lại viết về họ. Khi cầm bút, tôi rất ít lựa chọn. Chính những người lính đã dắt ngòi bút của tôi đi.

Trời mưa quá em ơi, bài ca ướt mất rồi...

Trời mưa quá em ơi, bài ca ướt mất rồi...

Ở hàng ghế đầu, có một cô bé áo trắng tóc còn ướt đẫm mưa ngồi im lặng, hai dòng nước mắt chảy dài trên má. Có lẽ em quá xúc động về bài hát. Như bài hát ấy là tặng riêng em, an ủi em. (CHÂU LA VIỆT)

Nguyên mẫu nhân vật Bố Già của Mario Puzo

Nguyên mẫu nhân vật Bố Già của Mario Puzo

Từng thú nhận viết cuốn sách này vì tiền, Mario Puzo, cha đẻ của Bố Già không bao giờ tưởng tượng được ông lại thành danh nhờ một tác phẩm viết về giới mafia... (TRẦN HỒNG HOA)

Người tình của "Con gái Thủy thần"

Người tình của "Con gái Thủy thần"

"Con gái Thủy thần", truyện ngắn hiện thực lãng mạn huyền ảo của Nguyễn Huy Thiệp. Con gái thủy thần là Gianna Đoàn Thị Phượng, con của giao long, của Phật, của Chúa. Đứa con huyền thoại. Người tình kỳ diệu của nhà văn.