English Page

Art programme honours Heroic Vietnamese Mothers

Monday, 12/08/2019 14:17

 (News) - The Vietnam Buddhist Association coordinated with the Voice of Vietnam to organise an art programme to promote patriotism and gratitude for Vietnamese heroic mothers, in Hanoi, on August 10.

At the event.

The programme was held on the occasion of the Vu Lan Festival in 2019 (Buddhist calendar 2563), the 74th anniversary of the August Revolution (August 19, 1945 - August 19, 2019) and National Day (September 2, 1945-2019) and the 72nd anniversary of War Invalids' and Martyrs' Day (July 27, 1947- July 27, 2019).

The event was attended by members of the Party Central Committee (PCC): Dieu Kré, Deputy Head of the PCC's Commission for Mass Mobilisation; Nguyen Thuy Anh, Head of the National Assembly's Committee for Social Issues; and Nguyen The Ky, General Director of Voice of Vietnam; along with 10 Heroic Vietnamese Mothers and 20 relatives of martyrs and revolutionaries.

Art program aimed to arouse and promote the traditional Vietnamese maxim: “When you eat a fruit, think of the person who planted the tree, praising the Heroic Vietnamese Mother; affirm the meaning of good values in Buddhist philosophy and national traditions; and express deep gratitude for the great sacrifice of heroic martyrs, veterans, wounded soldiers, Vietnamese Heroic Mothers and people who contributed to the revolution.
The art programme included many unique performances, elaborately staged, with profound humanity meaning of Buddhism.

On the occasion, the organising board presented gifts to Heroic Vietnamese Mothers.

Source: Nhandan

VNQD
Thống kê
Bài đọc nhiều nhất
Ơi cô gái "Thì Thương"

Ơi cô gái "Thì Thương"

Ngày ấy chiến tranh đã vào hồi quyết liệt. Cả đất nước như cùng lên đường hành quân vào Trường Sơn, ra chiến trường. Trong những đoàn quân ấy, có những đoàn quân nghệ thuật. Nhạc sĩ Văn Dung cùng một đoàn bảy nhạc sĩ từ Hà Nội cũng khoác ba lô vào chiến trường... (CHÂU LA VIỆT)

Nhân vật "Vườn Maria" và số phận của họ

Nhân vật "Vườn Maria" và số phận của họ

Tôi đến nước Đức được hai năm thì nước này thống nhất. Rồi tôi thất nghiệp, khi nhà máy Cộng hoà dân chủ Đức được bán cho Ấn Độ.

Về hai nguyên mẫu và ba nhân vật của "Vương quốc mộng mơ"

Về hai nguyên mẫu và ba nhân vật của "Vương quốc mộng mơ"

Hầu hết truyện ngắn có nhân vật là người; nếu là con vật, đồ vật thì phải có tính cách và chính tính cách làm chúng trở thành nhân vật. Ông già và biển cả của Hemingway có hai nhân vật: ông già đánh cá và con cá kiếm. Có những truyện ngắn xuất hiện đến hàng chục nhân vật. (NGUYỄN TRƯỜNG)

Người trong Ngôi nhà xưa bên suối

Người trong Ngôi nhà xưa bên suối

Tôi viết truyện ngắn Ngôi nhà xưa bên suối trong khoảng thời gian gần một tháng, là thời gian kí ức thì gần cả cuộc đời. Không chỉ với ai theo nghiệp văn chương, khi có tuổi hình như con người ta hay sống với hoài niệm. Đời buồn, vui ai chẳng từng, nhưng dù thế nào cũng đều thành vốn sống, chắp cánh ước mơ, hay giúp an ủi lòng mỗi khi cô quạnh. (CAO DUY SƠN)