English Page

ASEAN Music Festival 2019 opens in Hai Phong

Tuesday, 28/05/2019 09:08

The ASEAN Music Festival 2019 was opened in Hai Phong on the evening of May 25 aiming to promote culture and arts cooperation between Vietnam and ASEAN member countries.

 

Deputy Minister of Culture, Sports and Tourism Le Khanh Hai speaking at the opening ceremony. (Photo: baovanhoa.vn)

 

Vietnamese Deputy Minister of Culture, Sports and Tourism Le Khanh Hai said that the Vietnamese Government has always paid special attention to culture exchanges between Vietnam and ASEAN member countries, noting that the music festival is among one of many cultural events to boost international cooperation in the areas of culture and arts.

The festival is also an opportunity for Hai Phong to present its images as a friendly city with a lot of potential in tourism and culture, Hai said.

The festival saw the participation of more than 60 artists from six ASEAN countries including Cambodia, Laos, Indonesia, Malaysia, the Philippines, and Thailand.

The host Vietnam sent about 100 artists from four art troupes across three different regions to participate in the event.

The week-long festival will conclude on May 31and the Organising Board will present prizes for the most outstanding performances.

The festival is jointly held by the Ministry of Culture, Sports and Tourism, the Vietnam Musicians’ Association, and Hai Phong Department of Culture and Sports.

Source: Nhandanonline

VNQD
Thống kê
Bài đọc nhiều nhất
Nhân vật "Vườn Maria" và số phận của họ

Nhân vật "Vườn Maria" và số phận của họ

Tôi đến nước Đức được hai năm thì nước này thống nhất. Rồi tôi thất nghiệp, khi nhà máy Cộng hoà dân chủ Đức được bán cho Ấn Độ.

Về hai nguyên mẫu và ba nhân vật của "Vương quốc mộng mơ"

Về hai nguyên mẫu và ba nhân vật của "Vương quốc mộng mơ"

Hầu hết truyện ngắn có nhân vật là người; nếu là con vật, đồ vật thì phải có tính cách và chính tính cách làm chúng trở thành nhân vật. Ông già và biển cả của Hemingway có hai nhân vật: ông già đánh cá và con cá kiếm. Có những truyện ngắn xuất hiện đến hàng chục nhân vật. (NGUYỄN TRƯỜNG)

Người trong Ngôi nhà xưa bên suối

Người trong Ngôi nhà xưa bên suối

Tôi viết truyện ngắn Ngôi nhà xưa bên suối trong khoảng thời gian gần một tháng, là thời gian kí ức thì gần cả cuộc đời. Không chỉ với ai theo nghiệp văn chương, khi có tuổi hình như con người ta hay sống với hoài niệm. Đời buồn, vui ai chẳng từng, nhưng dù thế nào cũng đều thành vốn sống, chắp cánh ước mơ, hay giúp an ủi lòng mỗi khi cô quạnh. (CAO DUY SƠN)

Cám ơn anh bán giày

Cám ơn anh bán giày

Thực tế, bọn bán sách tránh xa bọn bán giày, vì không cùng “phân khúc thị trường”. Nhưng hề gì? Làm nhà văn thật sướng, nhặt anh bán sách nhét vào cạnh anh bán giày, thế là thành truyện. Gì chứ nghề bán sách mình có đầy kinh nghiệm... (TÔ HẢI VÂN)