English Page

Festival commemorates late President Ho Chi Minh

Tuesday, 21/05/2019 09:45

(News) - The Lang Sen (Sen Village) Festival wrapped up in the central province of Nghe An on May 19, leaving good impressions on both domestic and foreign visitors.

The four-day event, named after the home village of late President Ho Chi Minh and held on the occasion of his 129th birthday, included various activities such as documentary screenings on the late leader, a photo exhibition, a beauty contest, a traditional martial arts competition, a kite flying contest and a volleyball tournament.

The highlight of the event was the two-day Sen Village Singing Festival, which saw performances staged by 250 amateur artists from various districts in Nghe An.

An art performance at Sen Village Festival

Through songs, local people expressed their deep sentiments and respect to the late President.

President Ho Chi Minh was born on May 19, 1890 in Kim Lien commune, Nam Dan district. He devoted his full life to the national liberation while tirelessly striving for peace and progress in the world. He led the nation to success in the struggle for national independence and establishing the Democratic Republic of Vietnam following the August Revolution in 1945.

The President passed away in 1969.

Source: VNA

VNQD
Thống kê
Bài đọc nhiều nhất
Viết về người lính như cái nghiệp của tôi

Viết về người lính như cái nghiệp của tôi

Công việc của nhà văn mặc áo lính, ngay từ những dòng đầu tiên của nghiệp văn tôi đã viết về những người lính. Tôi chưa bao giờ có một chút băn khoăn rằng tại sao tôi lại viết về họ. Khi cầm bút, tôi rất ít lựa chọn. Chính những người lính đã dắt ngòi bút của tôi đi.

Trời mưa quá em ơi, bài ca ướt mất rồi...

Trời mưa quá em ơi, bài ca ướt mất rồi...

Ở hàng ghế đầu, có một cô bé áo trắng tóc còn ướt đẫm mưa ngồi im lặng, hai dòng nước mắt chảy dài trên má. Có lẽ em quá xúc động về bài hát. Như bài hát ấy là tặng riêng em, an ủi em. (CHÂU LA VIỆT)

Nguyên mẫu nhân vật Bố Già của Mario Puzo

Nguyên mẫu nhân vật Bố Già của Mario Puzo

Từng thú nhận viết cuốn sách này vì tiền, Mario Puzo, cha đẻ của Bố Già không bao giờ tưởng tượng được ông lại thành danh nhờ một tác phẩm viết về giới mafia... (TRẦN HỒNG HOA)

Người tình của "Con gái Thủy thần"

Người tình của "Con gái Thủy thần"

"Con gái Thủy thần", truyện ngắn hiện thực lãng mạn huyền ảo của Nguyễn Huy Thiệp. Con gái thủy thần là Gianna Đoàn Thị Phượng, con của giao long, của Phật, của Chúa. Đứa con huyền thoại. Người tình kỳ diệu của nhà văn.