English Page

Painting on protection of green planet presented to ICDV President

Wednesday, 15/05/2019 09:49

(News) - Chairman of the Vietnam Buddhist Sangha (VBS)'s Executive Council Most Venerable Thich Thien Nhon presented a painting titled ‘The Future’s Shell’ to Most Venerable Prof. Dr. Phra Brahmapundit, President of the International Council for Day of Vesak (ICDV), on May 11.

The painting was created by Nguyen Thi Kim Duc.

The presentation took place within the framework of the launch of the Buddhist Social Network Butta.vn at the Tam Chuc Buddhist Cultural Complex in Ha Nam province.

The water-colour painting was created by Nguyen Thi Kim Duc, Director of Hung Vuong Institute for Entrepreneurs, Chairman of the board of directors of Vietnam HTD Media Joint Stock Company, on Vietnamese silk material

The artwork, which was on display at the exhibition ‘The Path of Enlightenment’ at the Tam The Palace, Tam Chuc Complex, reflects the creator’s love for nature.

It also aims to convey a message of joining hands to prevent climate change so that humanity will not suffer the consequences of punishment from nature according to the Buddhist law of cause and effect.

Source:Nhandan online

VNQD
Thống kê
Bài đọc nhiều nhất
Nhân vật "Vườn Maria" và số phận của họ

Nhân vật "Vườn Maria" và số phận của họ

Tôi đến nước Đức được hai năm thì nước này thống nhất. Rồi tôi thất nghiệp, khi nhà máy Cộng hoà dân chủ Đức được bán cho Ấn Độ.

Về hai nguyên mẫu và ba nhân vật của "Vương quốc mộng mơ"

Về hai nguyên mẫu và ba nhân vật của "Vương quốc mộng mơ"

Hầu hết truyện ngắn có nhân vật là người; nếu là con vật, đồ vật thì phải có tính cách và chính tính cách làm chúng trở thành nhân vật. Ông già và biển cả của Hemingway có hai nhân vật: ông già đánh cá và con cá kiếm. Có những truyện ngắn xuất hiện đến hàng chục nhân vật. (NGUYỄN TRƯỜNG)

Người trong Ngôi nhà xưa bên suối

Người trong Ngôi nhà xưa bên suối

Tôi viết truyện ngắn Ngôi nhà xưa bên suối trong khoảng thời gian gần một tháng, là thời gian kí ức thì gần cả cuộc đời. Không chỉ với ai theo nghiệp văn chương, khi có tuổi hình như con người ta hay sống với hoài niệm. Đời buồn, vui ai chẳng từng, nhưng dù thế nào cũng đều thành vốn sống, chắp cánh ước mơ, hay giúp an ủi lòng mỗi khi cô quạnh. (CAO DUY SƠN)

Cám ơn anh bán giày

Cám ơn anh bán giày

Thực tế, bọn bán sách tránh xa bọn bán giày, vì không cùng “phân khúc thị trường”. Nhưng hề gì? Làm nhà văn thật sướng, nhặt anh bán sách nhét vào cạnh anh bán giày, thế là thành truyện. Gì chứ nghề bán sách mình có đầy kinh nghiệm... (TÔ HẢI VÂN)