English Page

Painting on protection of green planet presented to ICDV President

Wednesday, 15/05/2019 09:49

(News) - Chairman of the Vietnam Buddhist Sangha (VBS)'s Executive Council Most Venerable Thich Thien Nhon presented a painting titled ‘The Future’s Shell’ to Most Venerable Prof. Dr. Phra Brahmapundit, President of the International Council for Day of Vesak (ICDV), on May 11.

The painting was created by Nguyen Thi Kim Duc.

The presentation took place within the framework of the launch of the Buddhist Social Network Butta.vn at the Tam Chuc Buddhist Cultural Complex in Ha Nam province.

The water-colour painting was created by Nguyen Thi Kim Duc, Director of Hung Vuong Institute for Entrepreneurs, Chairman of the board of directors of Vietnam HTD Media Joint Stock Company, on Vietnamese silk material

The artwork, which was on display at the exhibition ‘The Path of Enlightenment’ at the Tam The Palace, Tam Chuc Complex, reflects the creator’s love for nature.

It also aims to convey a message of joining hands to prevent climate change so that humanity will not suffer the consequences of punishment from nature according to the Buddhist law of cause and effect.

Source:Nhandan online

VNQD
Thống kê
Bài đọc nhiều nhất
Viết về người lính như cái nghiệp của tôi

Viết về người lính như cái nghiệp của tôi

Công việc của nhà văn mặc áo lính, ngay từ những dòng đầu tiên của nghiệp văn tôi đã viết về những người lính. Tôi chưa bao giờ có một chút băn khoăn rằng tại sao tôi lại viết về họ. Khi cầm bút, tôi rất ít lựa chọn. Chính những người lính đã dắt ngòi bút của tôi đi.

Trời mưa quá em ơi, bài ca ướt mất rồi...

Trời mưa quá em ơi, bài ca ướt mất rồi...

Ở hàng ghế đầu, có một cô bé áo trắng tóc còn ướt đẫm mưa ngồi im lặng, hai dòng nước mắt chảy dài trên má. Có lẽ em quá xúc động về bài hát. Như bài hát ấy là tặng riêng em, an ủi em. (CHÂU LA VIỆT)

Nguyên mẫu nhân vật Bố Già của Mario Puzo

Nguyên mẫu nhân vật Bố Già của Mario Puzo

Từng thú nhận viết cuốn sách này vì tiền, Mario Puzo, cha đẻ của Bố Già không bao giờ tưởng tượng được ông lại thành danh nhờ một tác phẩm viết về giới mafia... (TRẦN HỒNG HOA)

Người tình của "Con gái Thủy thần"

Người tình của "Con gái Thủy thần"

"Con gái Thủy thần", truyện ngắn hiện thực lãng mạn huyền ảo của Nguyễn Huy Thiệp. Con gái thủy thần là Gianna Đoàn Thị Phượng, con của giao long, của Phật, của Chúa. Đứa con huyền thoại. Người tình kỳ diệu của nhà văn.