English Page

Photo contest launched on Buddhism and life in Vietnam

Saturday, 11/07/2020 10:36

The Vietnamese Buddhist Sangha has launched a photo contest on the theme of Buddhism and life to mark the upcoming 712th anniversary of the passing of Emperor Tran Nhan Tong, who founded the Truc Lam Zen School.

The press conference on the photo contest. (Photo: NDO/Ngu Thien)

Through the contest, it is expected that a collection of photos providing a multi-faceted view and broadening the understanding of Buddhism and its value to the Vietnamese life will be acquired.

Buddhism is present in many aspects of life in Vietnam, such as spiritual belief, philosophy, culture and history.

The contest will open until September 20 for photos taken in Vietnam about Buddhist architecture, ritual activities and the Truc Lam Zen School.

All Vietnamese citizens and foreigners residing in Vietnam are eligible to take part in the contest and may submit up to ten photos on the official website at www.thianhphatgiao2020.com.

Authors of the winning photos will receive cash prizes of up to VND20 million and have their works, along with other excellent photos, displayed in an exhibition scheduled for October 15 at the Temple of Literature in Hanoi.

The exhibition will later move to the historical site of Yen Tu in Quang Ninh Province.

Source: NDO

VNQD
Thống kê
Bài đọc nhiều nhất
Nữ thẩm phán “lựa chọn số phận”

Nữ thẩm phán “lựa chọn số phận”

Đằng sau bộ phim "Lựa chọn số phận", ít người biết rằng, nguyên mẫu của Phó Chánh án Hoàng Thị Thùy Dung là một người phụ nữ đặc biệt trong ngành. Chị Là Nguyễn Thị Kim Loan, cựu Phó Tổng biên tập Tạp chí Tòa án nhân dân, thuộc Tòa án nhân dân Tối cao.

Viết về người lính như cái nghiệp của tôi

Viết về người lính như cái nghiệp của tôi

Công việc của nhà văn mặc áo lính, ngay từ những dòng đầu tiên của nghiệp văn tôi đã viết về những người lính. Tôi chưa bao giờ có một chút băn khoăn rằng tại sao tôi lại viết về họ. Khi cầm bút, tôi rất ít lựa chọn. Chính những người lính đã dắt ngòi bút của tôi đi.

Trời mưa quá em ơi, bài ca ướt mất rồi...

Trời mưa quá em ơi, bài ca ướt mất rồi...

Ở hàng ghế đầu, có một cô bé áo trắng tóc còn ướt đẫm mưa ngồi im lặng, hai dòng nước mắt chảy dài trên má. Có lẽ em quá xúc động về bài hát. Như bài hát ấy là tặng riêng em, an ủi em. (CHÂU LA VIỆT)

Nguyên mẫu nhân vật Bố Già của Mario Puzo

Nguyên mẫu nhân vật Bố Già của Mario Puzo

Từng thú nhận viết cuốn sách này vì tiền, Mario Puzo, cha đẻ của Bố Già không bao giờ tưởng tượng được ông lại thành danh nhờ một tác phẩm viết về giới mafia... (TRẦN HỒNG HOA)