English Page

Vietnam Musicians’ Association honours outstanding musical works

Monday, 20/01/2020 10:34

A ceremony was held by the Vietnam Musicians’ Association (VMA) in Hanoi on January 18 to present the 2019 Music Awards to 68 outstanding musical works.

At the awards ceremony (Photo: VNA)

Accordingly, four A prizes went to the composition “Don binh minh” (Welcoming dawn) for dan tranh (Vietnamese 16-chord zither) solo along with the orchestra by Thuy My; for the music show "Tri an que huong" (Paying gratitude to the homeland) by Nguyen Anh Tri; the show “Niem tin” (Belief) by Pham Minh Tuan; and the research work “The harmony of folk songs – southern folk songs in Vietnamese songs” by musician and researcher Dang Van Bong.

The Arts Council also presented 24 B, 24 C and 16 consolation prizes to other notable works featuring many different forms, including compositions, children songs, artistic songs, performances, symphonic works, chamber works, choral works, research books, textbooks, and articles.

This year, the organising board for the 2019 Music Awards received 226 art works by 226 members of the VMA nationwide, including 190 in vocal music, 18 in instrumental music and18 theoretical works.

On the occasion, the VMA admitted several new members and presented gifts to veteran musicians ahead of the upcoming Tet (Lunar New Year) Festival.

Source: VNA

VNQD
Thống kê
Bài đọc nhiều nhất
Nhân vật "Vườn Maria" và số phận của họ

Nhân vật "Vườn Maria" và số phận của họ

Tôi đến nước Đức được hai năm thì nước này thống nhất. Rồi tôi thất nghiệp, khi nhà máy Cộng hoà dân chủ Đức được bán cho Ấn Độ.

Về hai nguyên mẫu và ba nhân vật của "Vương quốc mộng mơ"

Về hai nguyên mẫu và ba nhân vật của "Vương quốc mộng mơ"

Hầu hết truyện ngắn có nhân vật là người; nếu là con vật, đồ vật thì phải có tính cách và chính tính cách làm chúng trở thành nhân vật. Ông già và biển cả của Hemingway có hai nhân vật: ông già đánh cá và con cá kiếm. Có những truyện ngắn xuất hiện đến hàng chục nhân vật. (NGUYỄN TRƯỜNG)

Người trong Ngôi nhà xưa bên suối

Người trong Ngôi nhà xưa bên suối

Tôi viết truyện ngắn Ngôi nhà xưa bên suối trong khoảng thời gian gần một tháng, là thời gian kí ức thì gần cả cuộc đời. Không chỉ với ai theo nghiệp văn chương, khi có tuổi hình như con người ta hay sống với hoài niệm. Đời buồn, vui ai chẳng từng, nhưng dù thế nào cũng đều thành vốn sống, chắp cánh ước mơ, hay giúp an ủi lòng mỗi khi cô quạnh. (CAO DUY SƠN)

Cám ơn anh bán giày

Cám ơn anh bán giày

Thực tế, bọn bán sách tránh xa bọn bán giày, vì không cùng “phân khúc thị trường”. Nhưng hề gì? Làm nhà văn thật sướng, nhặt anh bán sách nhét vào cạnh anh bán giày, thế là thành truyện. Gì chứ nghề bán sách mình có đầy kinh nghiệm... (TÔ HẢI VÂN)