English Page

ASEAN Family Day 2019 held in Hanoi

Tuesday, 20/08/2019 09:30

(News) - Staff of the embassies of ASEAN member states in Hanoi and their families joined a host of activities in Hanoi on August 18 within the framework of ASEAN Family Day 2019.

The ASEAN Family Day 2019 takes place with a variety of activities, including cycling, musical exchange and food.


Co-organised by the Vietnamese Ministry of Foreign Affairs and ASEAN Women's Circle of Hanoi (AWCH), the event also saw the participation of representatives from the bloc’s 16 partners in Hanoi.

In his opening speech, Vietnamese Deputy Foreign Minister Nguyen Quoc Dung said after more than half a century of development, the 10-member ASEAN has become a community of peace and prosperity as well as a trustworthy partner in the region and in the world.

As the bloc is implementing its 2025 ASEAN Community Vision with a focus on the people, the ASEAN Family Day is an opportunity to further boost friendship, solidarity and cooperation, he added.

After the opening ceremony, nearly 200 participants cycled together across a 10-km distance to demonstrate their concerted strength, determination and mutual support, which are considered a tradition of Southeast Asian nations.

They then engaged in sports and musical exchanges, folk games, and a food festival.

Ambassador Nguyen Nguyet Nga, honorary chairwoman of AWCH, hoped the ASEAN member states and their partners and friends will foster their friendship and connection via these activities.

Source: VOV

VNQD
Thống kê
Bài đọc nhiều nhất
Ơi cô gái "Thì Thương"

Ơi cô gái "Thì Thương"

Ngày ấy chiến tranh đã vào hồi quyết liệt. Cả đất nước như cùng lên đường hành quân vào Trường Sơn, ra chiến trường. Trong những đoàn quân ấy, có những đoàn quân nghệ thuật. Nhạc sĩ Văn Dung cùng một đoàn bảy nhạc sĩ từ Hà Nội cũng khoác ba lô vào chiến trường... (CHÂU LA VIỆT)

Nhân vật "Vườn Maria" và số phận của họ

Nhân vật "Vườn Maria" và số phận của họ

Tôi đến nước Đức được hai năm thì nước này thống nhất. Rồi tôi thất nghiệp, khi nhà máy Cộng hoà dân chủ Đức được bán cho Ấn Độ.

Về hai nguyên mẫu và ba nhân vật của "Vương quốc mộng mơ"

Về hai nguyên mẫu và ba nhân vật của "Vương quốc mộng mơ"

Hầu hết truyện ngắn có nhân vật là người; nếu là con vật, đồ vật thì phải có tính cách và chính tính cách làm chúng trở thành nhân vật. Ông già và biển cả của Hemingway có hai nhân vật: ông già đánh cá và con cá kiếm. Có những truyện ngắn xuất hiện đến hàng chục nhân vật. (NGUYỄN TRƯỜNG)

Người trong Ngôi nhà xưa bên suối

Người trong Ngôi nhà xưa bên suối

Tôi viết truyện ngắn Ngôi nhà xưa bên suối trong khoảng thời gian gần một tháng, là thời gian kí ức thì gần cả cuộc đời. Không chỉ với ai theo nghiệp văn chương, khi có tuổi hình như con người ta hay sống với hoài niệm. Đời buồn, vui ai chẳng từng, nhưng dù thế nào cũng đều thành vốn sống, chắp cánh ước mơ, hay giúp an ủi lòng mỗi khi cô quạnh. (CAO DUY SƠN)