English Page

Exhibition introduces traditional, contemporary Dong Ho paintings

Monday, 04/11/2019 09:51

(News) - Traditional and contemporary Dong Ho folk paintings are being showcased at an exhibition opened at the Vietnam National Fine Arts Museum in Hanoi on October 31.

Visitors to the exhibition that opened at the Vietnam National Fine Arts Museum in Hanoi on October 31 (Photo: VNA)

More than 100 objects on show include paintings, woodcuts and painting making tools.

In the section on traditional paintings, there are some items that are almost 100 years old. They feature traditional images like chickens, herds of pigs, chubby babies, national heroes or legendary figures, showing the wishes for longevity, happiness, prosperity and success.

The exhibition also zones a section for paintings that were recently recovered or created by contemporary artisans. Aside from typical images of the Dong Ho genre, they also reflect the Vietnamese society under the rule of French colonialists and at present.

Visitors to the event can also watch and experience the painting making process.

Nguyen Van Phong, Vice Chairman of the People’s Committee of Bac Ninh province – home to the folk painting genre, said the display is part of a series of activities to build a dossier seeking UNESCO’s recognition of the making of Dong Ho folk paintings as intangible cultural heritage.

It is also an occasion to popularise the unique values of Dong Ho folk paintings to domestic and foreign visitors, he added.

The event will run through January 31, 2020.

Source: Nhandan

VNQD
Thống kê
Bài đọc nhiều nhất
Ơi cô gái "Thì Thương"

Ơi cô gái "Thì Thương"

Ngày ấy chiến tranh đã vào hồi quyết liệt. Cả đất nước như cùng lên đường hành quân vào Trường Sơn, ra chiến trường. Trong những đoàn quân ấy, có những đoàn quân nghệ thuật. Nhạc sĩ Văn Dung cùng một đoàn bảy nhạc sĩ từ Hà Nội cũng khoác ba lô vào chiến trường... (CHÂU LA VIỆT)

Nhân vật "Vườn Maria" và số phận của họ

Nhân vật "Vườn Maria" và số phận của họ

Tôi đến nước Đức được hai năm thì nước này thống nhất. Rồi tôi thất nghiệp, khi nhà máy Cộng hoà dân chủ Đức được bán cho Ấn Độ.

Về hai nguyên mẫu và ba nhân vật của "Vương quốc mộng mơ"

Về hai nguyên mẫu và ba nhân vật của "Vương quốc mộng mơ"

Hầu hết truyện ngắn có nhân vật là người; nếu là con vật, đồ vật thì phải có tính cách và chính tính cách làm chúng trở thành nhân vật. Ông già và biển cả của Hemingway có hai nhân vật: ông già đánh cá và con cá kiếm. Có những truyện ngắn xuất hiện đến hàng chục nhân vật. (NGUYỄN TRƯỜNG)

Người trong Ngôi nhà xưa bên suối

Người trong Ngôi nhà xưa bên suối

Tôi viết truyện ngắn Ngôi nhà xưa bên suối trong khoảng thời gian gần một tháng, là thời gian kí ức thì gần cả cuộc đời. Không chỉ với ai theo nghiệp văn chương, khi có tuổi hình như con người ta hay sống với hoài niệm. Đời buồn, vui ai chẳng từng, nhưng dù thế nào cũng đều thành vốn sống, chắp cánh ước mơ, hay giúp an ủi lòng mỗi khi cô quạnh. (CAO DUY SƠN)