English Page

Fine art exhibition features image of beloved President Ho Chi Minh

Thursday, 22/08/2019 10:58

(News) - As many as 50 paintings and sculptures featuring the image of beloved President Ho Chi Minh will be on display at an exhibition which will open at the Vietnam Fine Art Museum in Hanoi on August 30.

The event is part of the activities marking the 74th anniversary of National Day (September 2) and the 50-year implementation of President Ho Chi Minh’s Testament.

A photo to be showcased at the exhibition.

The exhibits were created by 39 painters and sculptors in different materials before and after Uncle Ho’s testament wasannounced.

The art works highlighted the portrait of President Ho Chi Minh with a high forehead, bright eyes, silver beard, and a gentle smile.

Through the paintings and sculptures, visitors will have a chance to learn more about the beloved leader’s simple lifestyle, elegant and cultured behaviour and scientific working style.

Notably, President Ho Chi Minh’s care for people from all strata as well as the people’s sincere sentiments to him will also be expressed clearly.

On August 20, an exhibition entitled ‘Vietnamese youths remember Uncle Ho’s testament’ was held in the northern province of Ha Nam. The exhibition will last until August 27.

On display are over 300 photos, documents and objects highlighting the great values of President Ho Chi Minh’s testament as well as his care for the young generations.

At the exhibition 'Vietnamese youths remember Uncle Ho's testament'

Source: Nhandan

VNQD
Thống kê
Bài đọc nhiều nhất
Ơi cô gái "Thì Thương"

Ơi cô gái "Thì Thương"

Ngày ấy chiến tranh đã vào hồi quyết liệt. Cả đất nước như cùng lên đường hành quân vào Trường Sơn, ra chiến trường. Trong những đoàn quân ấy, có những đoàn quân nghệ thuật. Nhạc sĩ Văn Dung cùng một đoàn bảy nhạc sĩ từ Hà Nội cũng khoác ba lô vào chiến trường... (CHÂU LA VIỆT)

Nhân vật "Vườn Maria" và số phận của họ

Nhân vật "Vườn Maria" và số phận của họ

Tôi đến nước Đức được hai năm thì nước này thống nhất. Rồi tôi thất nghiệp, khi nhà máy Cộng hoà dân chủ Đức được bán cho Ấn Độ.

Về hai nguyên mẫu và ba nhân vật của "Vương quốc mộng mơ"

Về hai nguyên mẫu và ba nhân vật của "Vương quốc mộng mơ"

Hầu hết truyện ngắn có nhân vật là người; nếu là con vật, đồ vật thì phải có tính cách và chính tính cách làm chúng trở thành nhân vật. Ông già và biển cả của Hemingway có hai nhân vật: ông già đánh cá và con cá kiếm. Có những truyện ngắn xuất hiện đến hàng chục nhân vật. (NGUYỄN TRƯỜNG)

Người trong Ngôi nhà xưa bên suối

Người trong Ngôi nhà xưa bên suối

Tôi viết truyện ngắn Ngôi nhà xưa bên suối trong khoảng thời gian gần một tháng, là thời gian kí ức thì gần cả cuộc đời. Không chỉ với ai theo nghiệp văn chương, khi có tuổi hình như con người ta hay sống với hoài niệm. Đời buồn, vui ai chẳng từng, nhưng dù thế nào cũng đều thành vốn sống, chắp cánh ước mơ, hay giúp an ủi lòng mỗi khi cô quạnh. (CAO DUY SƠN)