English Page

Exhibition highlights 70-year development of Vietnam’s revolutionary cinema

Tuesday, 14/03/2023 15:12

The Vietnam Film Festival opened an exhibition in Hanoi on March 13 to celebrate the 70th anniversary of Vietnamese revolutionary cinematography.

Visitors at the exhibition (Photo: Vietnam Film Festival)

The exhibition displays more than 200 photos recalling outstanding events, figures and cinematic works from the past 70 years of the country’s cinema industry.

The exhibits are arranged into three topics, featuring the history and development of Vietnamese revolutionary cinema, notable entries from the past 22 editions of the Vietnam Film Festival, and portraits of 75 cinematic artists who were honoured with the People’s Artist title.

Also in celebration of the 70th anniversary of the Vietnam’s revolutionary cinematography, the Vietnam Film Institute has organised free screenings at Ngoc Khanh Cinema in Hanoi from March 13 to 16.

The event introduces the public to four films, entitled ‘Chung Mot Dong Song’ (On the same river), ‘Bao Gio Cho Den Thang Muoi’ (When October comes), ‘Mua Oi’ (Guava season), and ‘Dung Dot’ (Don’t burn).

Source: NDO

VNQD
Thống kê
Bài đọc nhiều nhất
Nguyên mẫu nhà sư trong tiểu thuyết "Lời nguyện cầu cho những linh hồn phiêu dạt"

Nguyên mẫu nhà sư trong tiểu thuyết "Lời nguyện cầu cho những linh hồn phiêu dạt"

Nhiều tháng sau, có dịp hành quân qua những nơi này, tôi để ý thấy những lùm cỏ xanh giống hình xác người. Những lùm cỏ xanh tươi, lên cao giữa cảnh khô cằn của mùa khô xung quanh... (ĐOÀN TUẤN)

"Những người đốt gạch" - nhân vật chính đã đi xa

"Những người đốt gạch" - nhân vật chính đã đi xa

Chúng tôi ngại nhất là đóng than. Than vốn có một lượng dầu bám dính vô cùng khó tẩy rửa. Khuôn than xộc xệch. Than mua về lổn nhổn lẫn cả đá sỏi vô thiên lủng... (PHÙNG VĂN KHAI)

Xẹt ngang cơn sét

Xẹt ngang cơn sét

Văn chương là sự sáng tạo, nói rằng có nguyên mẫu thì cũng hơi kì, nhưng có ai viết mà không xẹt qua đầu một dấu ấn, hình hài nào đó của con người ta đã gặp... (BẢO THƯƠNG)

Thanh xuân của “người đàn bà tìm nước”

Thanh xuân của “người đàn bà tìm nước”

Tôi như một vị quan tòa trong cuộc hôn nhân chơi vơi của đôi vợ chồng - những nguyên mẫu của nhân vật trong truyện ngắn Người đàn bà đi tìm nước của mình... (VÕ DIỆU THANH)