English Page

Painting exhibition greets new spring

Monday, 23/01/2023 00:49

A painting exhibition is underway at the Vietnam Fine Arts Museum in Hanoi under the theme ‘Colours of the spring across the country’.

Works on display at the exhibition (Photo: hanoimoi.com.vn)

The exhibition displays 56 paintings in various materials of lacquer, oil, watercolour and gouache, produced between 1945 and 2007.

The paintings were created by many generations of Vietnamese painters, from celebrated artists namely Tran Van Can, Nguyen Van Ty and Tran Dinh Tho, to young talented names including Nguyen Trong Kiem, Duong Ngoc Canh, and Pham Cong Thanh.

Through their artworks, the painters featured the natural landscape and vitality of spring across the country, as well as the festive atmosphere of the traditional Lunar New Year (Tet) festival.

Speaking at the opening ceremony, Director of Vietnam Fine Arts Museum Nguyen Anh Minh said that the spring and country are endless sources of aspiration in many art forms.

The exhibition aims to bring a breath of joy and excitement to viewers in the new spring of 2023, he stated.

The exhibition will run until February 15 at the Vietnam Fine Arts Museum, 66 Nguyen Thai Hoc Street, Ba Dinh District, Hanoi.

PHÙNG ƯỚC

VNQD
Thống kê
Bài đọc nhiều nhất
Nguyên mẫu nhà sư trong tiểu thuyết "Lời nguyện cầu cho những linh hồn phiêu dạt"

Nguyên mẫu nhà sư trong tiểu thuyết "Lời nguyện cầu cho những linh hồn phiêu dạt"

Nhiều tháng sau, có dịp hành quân qua những nơi này, tôi để ý thấy những lùm cỏ xanh giống hình xác người. Những lùm cỏ xanh tươi, lên cao giữa cảnh khô cằn của mùa khô xung quanh... (ĐOÀN TUẤN)

"Những người đốt gạch" - nhân vật chính đã đi xa

"Những người đốt gạch" - nhân vật chính đã đi xa

Chúng tôi ngại nhất là đóng than. Than vốn có một lượng dầu bám dính vô cùng khó tẩy rửa. Khuôn than xộc xệch. Than mua về lổn nhổn lẫn cả đá sỏi vô thiên lủng... (PHÙNG VĂN KHAI)

Xẹt ngang cơn sét

Xẹt ngang cơn sét

Văn chương là sự sáng tạo, nói rằng có nguyên mẫu thì cũng hơi kì, nhưng có ai viết mà không xẹt qua đầu một dấu ấn, hình hài nào đó của con người ta đã gặp... (BẢO THƯƠNG)

Thanh xuân của “người đàn bà tìm nước”

Thanh xuân của “người đàn bà tìm nước”

Tôi như một vị quan tòa trong cuộc hôn nhân chơi vơi của đôi vợ chồng - những nguyên mẫu của nhân vật trong truyện ngắn Người đàn bà đi tìm nước của mình... (VÕ DIỆU THANH)