English Page

Hai Phong to host 2019 ASEAN Music Festival

Thursday, 23/05/2019 09:45

The 2019 ASEAN Music Festival will be held in the northern port city of Hai Phong from May 25-31.

 

This year's festival will feature the participation of around 160 artists from seven ASEAN countries.

 

This year’s event will feature the participation of around 160 artists from seven ASEAN countries, including Cambodia, Laos, Indonesia, Malaysia, the Philippines, Thailand and Vietnam.

The host country selected four art companies with around 100 artists, representing the Northern, Central and Southern regions, to join the festival. Each troupe will register a programme with a total duration of 40 minutes to no more than 45 minutes.

The Art Council for the festival will include five members, including two Vietnamese and three foreigners.

The organising board will award gold and silver medals to the outstanding individuals and troupes and present trophies and souvenir flags to the participants.

The opening ceremony for the 2019 ASEAN Music Festival will take place at 8pm at the Hai Phong Opera House on May 25.

The event will offered an opportunity for Vietnam to promote its unique art forms to international friends, while contributing to strengthening cooperation in the field of culture and arts between Vietnam and other countries in the region.

Source: Nhandanonline

 

VNQD
Thống kê
Bài đọc nhiều nhất
Bởi nàng chính là “người đàn bà xa lạ”

Bởi nàng chính là “người đàn bà xa lạ”

Người đàn bà ngồi trên xe đi dạo trên đại lộ Nevski, vào khoảng 3 đến 5 giờ chiều, mặc chiếc áo khoác với lông thú, với vẻ đẹp kiểu lai Digan... (BÌNH MINH)

Nữ thẩm phán “lựa chọn số phận”

Nữ thẩm phán “lựa chọn số phận”

Đằng sau bộ phim "Lựa chọn số phận", ít người biết rằng, nguyên mẫu của Phó Chánh án Hoàng Thị Thùy Dung là một người phụ nữ đặc biệt trong ngành. Chị Là Nguyễn Thị Kim Loan, cựu Phó Tổng biên tập Tạp chí Tòa án nhân dân, thuộc Tòa án nhân dân Tối cao.

Viết về người lính như cái nghiệp của tôi

Viết về người lính như cái nghiệp của tôi

Công việc của nhà văn mặc áo lính, ngay từ những dòng đầu tiên của nghiệp văn tôi đã viết về những người lính. Tôi chưa bao giờ có một chút băn khoăn rằng tại sao tôi lại viết về họ. Khi cầm bút, tôi rất ít lựa chọn. Chính những người lính đã dắt ngòi bút của tôi đi.

Trời mưa quá em ơi, bài ca ướt mất rồi...

Trời mưa quá em ơi, bài ca ướt mất rồi...

Ở hàng ghế đầu, có một cô bé áo trắng tóc còn ướt đẫm mưa ngồi im lặng, hai dòng nước mắt chảy dài trên má. Có lẽ em quá xúc động về bài hát. Như bài hát ấy là tặng riêng em, an ủi em. (CHÂU LA VIỆT)