English Page

Hanoi joins UNESCO's Network of Creative Cities

Friday, 01/11/2019 15:33

(News) - Hanoi has joined 65 other cities as a new member of the UNESCO's Network of Creative Cities, revealed the city’s Department of Culture and Sports on October 31.

A performance at the weekend pedestrian zone around Hoan Kiem lake in Hanoi.

Hanoi was designated a creative city of design by the United Nations agency.

The new 66 UNESCO Creative Cities also include Mumbai and Hyderabad (India), Bangkok and Sukhothai (Thailand), Bergamo and Biella (Italy), Havana and Trinidad (Cuba), and Essaouira (Morocco) among others.

The Creative Cities Network was launched in 2004 to promote cooperation with and among cities that have identified creativity as a strategic factor for sustainable urban development.

With the new 66 newly-designated cities, the UNESCO Creative Cities Network now counts a total of 246 cities from all regions of the world, which base their development strategies on seven creative themes, including music, arts and folk crafts, design, cinema, literature, digital arts, and gastronomy.

Hanoi submitted its dossier to seek the UNESCO title in June 2019. The dossier was prepared by the municipal Department of Culture and Sports with the coordination of the Vietnam National Institute of Culture and Arts Studies, the UNESCO Office in Hanoi, and relevant sectors and agencies.

By winning UNESCO’s recognition, Hanoi will be provided with more opportunities to cooperate with other creative cities in the network while advertising itself as a more attractive destination for visitors.

Source: Nhandan

VNQD
Thống kê
Bài đọc nhiều nhất
Ơi cô gái "Thì Thương"

Ơi cô gái "Thì Thương"

Ngày ấy chiến tranh đã vào hồi quyết liệt. Cả đất nước như cùng lên đường hành quân vào Trường Sơn, ra chiến trường. Trong những đoàn quân ấy, có những đoàn quân nghệ thuật. Nhạc sĩ Văn Dung cùng một đoàn bảy nhạc sĩ từ Hà Nội cũng khoác ba lô vào chiến trường... (CHÂU LA VIỆT)

Nhân vật "Vườn Maria" và số phận của họ

Nhân vật "Vườn Maria" và số phận của họ

Tôi đến nước Đức được hai năm thì nước này thống nhất. Rồi tôi thất nghiệp, khi nhà máy Cộng hoà dân chủ Đức được bán cho Ấn Độ.

Về hai nguyên mẫu và ba nhân vật của "Vương quốc mộng mơ"

Về hai nguyên mẫu và ba nhân vật của "Vương quốc mộng mơ"

Hầu hết truyện ngắn có nhân vật là người; nếu là con vật, đồ vật thì phải có tính cách và chính tính cách làm chúng trở thành nhân vật. Ông già và biển cả của Hemingway có hai nhân vật: ông già đánh cá và con cá kiếm. Có những truyện ngắn xuất hiện đến hàng chục nhân vật. (NGUYỄN TRƯỜNG)

Người trong Ngôi nhà xưa bên suối

Người trong Ngôi nhà xưa bên suối

Tôi viết truyện ngắn Ngôi nhà xưa bên suối trong khoảng thời gian gần một tháng, là thời gian kí ức thì gần cả cuộc đời. Không chỉ với ai theo nghiệp văn chương, khi có tuổi hình như con người ta hay sống với hoài niệm. Đời buồn, vui ai chẳng từng, nhưng dù thế nào cũng đều thành vốn sống, chắp cánh ước mơ, hay giúp an ủi lòng mỗi khi cô quạnh. (CAO DUY SƠN)