English Page

Japanese city popularises Vietnam ahead of Paralympic Games

Sunday, 01/08/2021 17:52
Authorities of Kokubunji city, west of Japan’s Tokyo capital city, on July 31 held an event to help local people understand more about Vietnam prior to the 2020 Tokyo Paralympic Games.
 
 
Banners cheering for the Vietnamese teams at Kokubunji city (Photo: VNA)
Tokyo (VNA) - Authorities of Kokubunji city, west of Japan’s Tokyo capital city, on July 31 held an event to help local people understand more about Vietnam prior to the 2020 Tokyo Paralympic Games.
 
In an interview with the Vietnam News Agency’s correspondent, Mayor Izawa Kunio said as Japan and Vietnam have been nurturing a sound friendship, local residents want to cheer for the Vietnamese teams at the Tokyo Olympics and Paralympics, hoping that the athletes will spare no efforts to achieve outstanding results.
 
The event will be held on August 1, 28 and 29. Participants will write their encouragement messages to the Vietnamese athletes.
 
A young child in Kokubunji writes his message to the Vietnamese teams (Photo: VNA)
Kokubunji is among the host localities for the Vietnamese teams at the 2020 Tokyo Olympics and Paralympics.
 
In 2019, the city and the Vietnam Sports Administration inked a memorandum of understanding on training for Vietnamese swimmers with disabilities ahead of the Paralympics.
 
The Tokyo 2020 Olympics, started on July 23, will close on August 8. Meanwhile, the Paralympics will take place from August 24 to September 5./.
 
Source: VNA
VNQD
Thống kê
Bài đọc nhiều nhất
Tiếng gọi Chư Tan Kra

Tiếng gọi Chư Tan Kra

Hơn nửa thế kỉ trôi qua, những người lính may mắn được trở về sau cuộc chiến đã bước sang tuổi thất thập, vẫn trăn trở khôn nguôi về đồng đội còn nằm lại chiến trường... (LỮ MAI) 

Những nguyên mẫu “bất đắc dĩ” trong “Sóng ở đáy sông”

Những nguyên mẫu “bất đắc dĩ” trong “Sóng ở đáy sông”

Tiểu thuyết là một câu chuyện dài về cuộc đời của những con người trong một gia đình tiểu tư sản thành thị ở mảnh đất Sáu kho trước năm năm tư thế kỉ hai mươi... (LÊ THỊ THỦY)

Cha tôi - Anh cán bộ khí tượng trong "Lặng lẽ Sa Pa"

Cha tôi - Anh cán bộ khí tượng trong "Lặng lẽ Sa Pa"

Sa Pa, xứ sở sương mù mê hoặc lòng người, nơi đã có nhiều nhà văn, nhà thơ tìm đến và để lại những tác phẩm nổi tiếng mà một trong số đó phải kể đến truyện ngắn Lặng lẽ Sa Pa của nhà văn Nguyễn Thành Long. Và câu chuyện trong tác phẩm cũng như một kỉ niệm đẹp của tôi về cha, khi ông chính là nguyên mẫu trong tác phẩm.

Người thầy đặc biệt trong "Harry Potter"

Người thầy đặc biệt trong "Harry Potter"

Là nhân vật xuất hiện xuyên suốt bộ tiểu thuyết dài 7 tập Harry Potter của nữ văn sĩ J.K.Rowling, Severus Tobias Snape luôn gây cảm giác khó chịu và căng thẳng đối với người đọc từ lúc xuất hiện cho đến khi hạ màn... (TRẦN HỒNG HOA)