English Page

Korean artists present traditional lacquer art at exhibition

Wednesday, 29/05/2019 14:51

Sparkling lacquer paintings showing the traditional art of the Republic of Korea are on display in Hanoi.

The exhibition “Ottchil Contemporary Art” features the work of 15 contemporary Korean artists.

Ottchil is the art of creating lacquer paintings with natural materials including paint and mother-of-pearl.

The themes are varied including still life, landscape and abstract.

The exhibition is being co-organized by the Vietnam National Institute of Arts and Culture Studies (VICAS) and Ottchil Tongyeong Museum of the RoK.

Black Hole, 112cm by 83cm, mother-of-pearl on Ottchil wood canvas, by Kim Sung-soo

“This exhibition aims to provide an art exchange between Korea and Vietnam,” said Bui Quang Thang, Director of the institute.

“The artists are displaying 47 ottchil works which are based on the materials, techniques, production and craftsmanship of traditional Korean mother-of-pearl inlaid lacquerware.”

“The exhibition provides a more profound understanding of Ottchil, the lacquer art of Korea, and insights on the approaches and methods that generations of artists in Korea have preserved and promoted.”

Kim Sung-soo, director of the museum, said both Vietnam and Korea produced lacquer art using mainly natural material, not chemicals.

“Our lacquer art is completely natural and not harmful to people’s health,” said Kim.

“It’s a good chance for artists from the two countries to exchange in art, techniques and materials,” he said.

The exhibition will run until June 23.

Source: VNA

VNQD
Thống kê
Bài đọc nhiều nhất
Nhân vật "Vườn Maria" và số phận của họ

Nhân vật "Vườn Maria" và số phận của họ

Tôi đến nước Đức được hai năm thì nước này thống nhất. Rồi tôi thất nghiệp, khi nhà máy Cộng hoà dân chủ Đức được bán cho Ấn Độ.

Về hai nguyên mẫu và ba nhân vật của "Vương quốc mộng mơ"

Về hai nguyên mẫu và ba nhân vật của "Vương quốc mộng mơ"

Hầu hết truyện ngắn có nhân vật là người; nếu là con vật, đồ vật thì phải có tính cách và chính tính cách làm chúng trở thành nhân vật. Ông già và biển cả của Hemingway có hai nhân vật: ông già đánh cá và con cá kiếm. Có những truyện ngắn xuất hiện đến hàng chục nhân vật. (NGUYỄN TRƯỜNG)

Người trong Ngôi nhà xưa bên suối

Người trong Ngôi nhà xưa bên suối

Tôi viết truyện ngắn Ngôi nhà xưa bên suối trong khoảng thời gian gần một tháng, là thời gian kí ức thì gần cả cuộc đời. Không chỉ với ai theo nghiệp văn chương, khi có tuổi hình như con người ta hay sống với hoài niệm. Đời buồn, vui ai chẳng từng, nhưng dù thế nào cũng đều thành vốn sống, chắp cánh ước mơ, hay giúp an ủi lòng mỗi khi cô quạnh. (CAO DUY SƠN)

Cám ơn anh bán giày

Cám ơn anh bán giày

Thực tế, bọn bán sách tránh xa bọn bán giày, vì không cùng “phân khúc thị trường”. Nhưng hề gì? Làm nhà văn thật sướng, nhặt anh bán sách nhét vào cạnh anh bán giày, thế là thành truyện. Gì chứ nghề bán sách mình có đầy kinh nghiệm... (TÔ HẢI VÂN)