English Page

Vietnamese film wins award at Cannes Film Festival 2019

Tuesday, 28/05/2019 09:06

A Vietnamese short film named “Stay Awake, Be Ready” by young director Pham Thien An has won a Illy award at the Directors’ Fortnight section at the Cannes Film Festival 2019.
 

The young director Pham Thien An

The movie surpassed nine other films from around the world to win the award at the Cannes Film Festival 2019 held from May 14-25 this year. The Directors’ Fortnight section aims to honour feature, short films and documentaries that do not compete in the main categories.

Completed in 2018, the film “Stay Awake, Be Ready” is about a traffic accident in front of a sidewalk food stall that spontaneously connects the life of three young people.

Cannes is one of the three biggest film festivals in the world. For the Director’s Fortnight section, the leading judge was Colombian filmmaker Ciro Guerra, whose film “Embrace of the Serpent” received an Oscar nomination for Best Foreign Language Film in 2016.

The film will officially premiered at Cannes from the 23 and 24 of May and received a lot of positive feedback from the film community and international audience.

Source: Nhandanonline

VNQD
Thống kê
Bài đọc nhiều nhất
Nhân vật "Vườn Maria" và số phận của họ

Nhân vật "Vườn Maria" và số phận của họ

Tôi đến nước Đức được hai năm thì nước này thống nhất. Rồi tôi thất nghiệp, khi nhà máy Cộng hoà dân chủ Đức được bán cho Ấn Độ.

Về hai nguyên mẫu và ba nhân vật của "Vương quốc mộng mơ"

Về hai nguyên mẫu và ba nhân vật của "Vương quốc mộng mơ"

Hầu hết truyện ngắn có nhân vật là người; nếu là con vật, đồ vật thì phải có tính cách và chính tính cách làm chúng trở thành nhân vật. Ông già và biển cả của Hemingway có hai nhân vật: ông già đánh cá và con cá kiếm. Có những truyện ngắn xuất hiện đến hàng chục nhân vật. (NGUYỄN TRƯỜNG)

Người trong Ngôi nhà xưa bên suối

Người trong Ngôi nhà xưa bên suối

Tôi viết truyện ngắn Ngôi nhà xưa bên suối trong khoảng thời gian gần một tháng, là thời gian kí ức thì gần cả cuộc đời. Không chỉ với ai theo nghiệp văn chương, khi có tuổi hình như con người ta hay sống với hoài niệm. Đời buồn, vui ai chẳng từng, nhưng dù thế nào cũng đều thành vốn sống, chắp cánh ước mơ, hay giúp an ủi lòng mỗi khi cô quạnh. (CAO DUY SƠN)

Cám ơn anh bán giày

Cám ơn anh bán giày

Thực tế, bọn bán sách tránh xa bọn bán giày, vì không cùng “phân khúc thị trường”. Nhưng hề gì? Làm nhà văn thật sướng, nhặt anh bán sách nhét vào cạnh anh bán giày, thế là thành truyện. Gì chứ nghề bán sách mình có đầy kinh nghiệm... (TÔ HẢI VÂN)