English Page

Old Quarter hosts cultural activities to mark Vietnam Cultural Heritage Day

Monday, 11/11/2019 10:50

A series of activities will be held from November 22 to December 15 in Hanoi’s Old Quarter to honour the capital city’s cultural heritages.

A fashion show by designers Trinh Bich Thuy, La Hang, and Thuy Anh will also be held. (Photo: VOV)

Accordingly, the Hanoi Old Quarter Culture Exchange Centre, 50 Dao Duy Tu street will introduce the model of silk wrapping, stages of weaving silk, lotus silk of Meritorious Artist Phan Thi Thuan.

A fashion show by designers Trinh Bich Thuy, La Hang, and Thuy Anh will also be held.

In addition, traditional tea culture will be on the spotlight at the Vietnam’s Heritage House (87 Ma May Street), featuring the participation of tea masters.

Meanwhile, visitors to Kim Ngan Temple (42-44 Hang Bac Street) will attend a photo exhibition entitled "Heritages at the Heart of Hanoi" by photographer Le Bich.

The programme, held to celebrate Vietnam Cultural Heritage Day (November 23), is part of an action plan of the Hanoi Old Quarter’s managing board to promote the area’s cultural values and boost the city’s tourism.

Source: Nhandan

VNQD
Thống kê
Bài đọc nhiều nhất
Cha tôi - Anh cán bộ khí tượng trong "Lặng lẽ Sa Pa"

Cha tôi - Anh cán bộ khí tượng trong "Lặng lẽ Sa Pa"

Sa Pa, xứ sở sương mù mê hoặc lòng người, nơi đã có nhiều nhà văn, nhà thơ tìm đến và để lại những tác phẩm nổi tiếng mà một trong số đó phải kể đến truyện ngắn Lặng lẽ Sa Pa của nhà văn Nguyễn Thành Long. Và câu chuyện trong tác phẩm cũng như một kỉ niệm đẹp của tôi về cha, khi ông chính là nguyên mẫu trong tác phẩm.

Người thầy đặc biệt trong "Harry Potter"

Người thầy đặc biệt trong "Harry Potter"

Là nhân vật xuất hiện xuyên suốt bộ tiểu thuyết dài 7 tập Harry Potter của nữ văn sĩ J.K.Rowling, Severus Tobias Snape luôn gây cảm giác khó chịu và căng thẳng đối với người đọc từ lúc xuất hiện cho đến khi hạ màn... (TRẦN HỒNG HOA)

Bởi nàng chính là “người đàn bà xa lạ”

Bởi nàng chính là “người đàn bà xa lạ”

Người đàn bà ngồi trên xe đi dạo trên đại lộ Nevski, vào khoảng 3 đến 5 giờ chiều, mặc chiếc áo khoác với lông thú, với vẻ đẹp kiểu lai Digan... (BÌNH MINH)

Nữ thẩm phán “lựa chọn số phận”

Nữ thẩm phán “lựa chọn số phận”

Đằng sau bộ phim "Lựa chọn số phận", ít người biết rằng, nguyên mẫu của Phó Chánh án Hoàng Thị Thùy Dung là một người phụ nữ đặc biệt trong ngành. Chị Là Nguyễn Thị Kim Loan, cựu Phó Tổng biên tập Tạp chí Tòa án nhân dân, thuộc Tòa án nhân dân Tối cao.