English Page

Ho Chi Minh City’s festival to bring New Year atmosphere

Monday, 18/11/2019 09:26

Tet Festival 2020 will be held in Ho Chi Minh City from January 3-5, providing people and visitors with interesting experiences of the Tet (Lunar New Year) atmosphere.

Nguyen Hue Flower Street in Ho Chi Minh City during the 2019 Tet 

The festival will feature five main activities, featuring the rituals, food, entertainment activities of the Lunar New Year.

Important rituals, such as a ceremony to erect Cay Neu (a tall bamboo tree), the worshipping of ancestors, a ceremony to welcome Giao Thua (New Year’s Eve), and chuc Tet (New Year greetings), will be reproduced to help visitors, particularly children, learn more about the traditional Tet festival.

Visitors will have the chance to enjoy typical Tet dishes from the northern, central and southern regions.

Folk games, including tug of war, blindfolded pot smashing, and many other collective games, will also be organised in various areas.

In addition, performances of the lion dance, Vovinam (Vietnamese traditional martial arts) and magic, as well as art programmes with traditional musical instruments, are expected to attract a large number of visitors.

Additionally, a market space will be arranged with 100 booths displaying and selling essential items for Tet.

Tet Festival 2020 will open from 10am to 9pm each day and is expected to welcome over 40,000 visitors.

Source: VNA

VNQD
Thống kê
Bài đọc nhiều nhất
Cha tôi - Anh cán bộ khí tượng trong "Lặng lẽ Sa Pa"

Cha tôi - Anh cán bộ khí tượng trong "Lặng lẽ Sa Pa"

Sa Pa, xứ sở sương mù mê hoặc lòng người, nơi đã có nhiều nhà văn, nhà thơ tìm đến và để lại những tác phẩm nổi tiếng mà một trong số đó phải kể đến truyện ngắn Lặng lẽ Sa Pa của nhà văn Nguyễn Thành Long. Và câu chuyện trong tác phẩm cũng như một kỉ niệm đẹp của tôi về cha, khi ông chính là nguyên mẫu trong tác phẩm.

Người thầy đặc biệt trong "Harry Potter"

Người thầy đặc biệt trong "Harry Potter"

Là nhân vật xuất hiện xuyên suốt bộ tiểu thuyết dài 7 tập Harry Potter của nữ văn sĩ J.K.Rowling, Severus Tobias Snape luôn gây cảm giác khó chịu và căng thẳng đối với người đọc từ lúc xuất hiện cho đến khi hạ màn... (TRẦN HỒNG HOA)

Bởi nàng chính là “người đàn bà xa lạ”

Bởi nàng chính là “người đàn bà xa lạ”

Người đàn bà ngồi trên xe đi dạo trên đại lộ Nevski, vào khoảng 3 đến 5 giờ chiều, mặc chiếc áo khoác với lông thú, với vẻ đẹp kiểu lai Digan... (BÌNH MINH)

Nữ thẩm phán “lựa chọn số phận”

Nữ thẩm phán “lựa chọn số phận”

Đằng sau bộ phim "Lựa chọn số phận", ít người biết rằng, nguyên mẫu của Phó Chánh án Hoàng Thị Thùy Dung là một người phụ nữ đặc biệt trong ngành. Chị Là Nguyễn Thị Kim Loan, cựu Phó Tổng biên tập Tạp chí Tòa án nhân dân, thuộc Tòa án nhân dân Tối cao.